Vaikka pikkuruokeista tulikin ihan kelvollisia ensikuvia, niin tällaisten nopeasti lentävien keskikokoisten käkien kuvaaminen siten, että myös tarkennus osuu kohdalleen, ei ollut ihan helppoa. Hyötysuhde onnistuneiden otoston suhteen jäi harmillisen huonoksi. No, melko tuoreessa digijärkkärissäni on viiden valikkosivun verran erilaisia tarkennukseen liittyviä säädettäviä parametreja, joista pitäisi osata valita tilanteeseen sopivin vaihtoehto. Lisäksi tarkennusmoodeja on useita ja tarkennuspisteiden valintakin on vielä erikseen. Tallensin alkuarvauksen kameran käyttäjäkohtaiseen kuvausmoodiin numero yksi. Kun lentäviä lintuja osuu kohdalle, niin säätönuppi kohtaan C1 ja kuvista pitäisi tulla heti loistavia jne. Asiaa pitää tietysti lähteä välittömästi illallisen jälkeen kokeilemaan: pulmusten metsästys alkaa!
Kylällä kuuluu kaikenlaista tirskuntaa eri puolilta, mutta mitään lintuja ei näy. Myöhemmin kesällä pulmusia on kuulema enemmän, mutta nyt ne naamioituvat joko lokeiksi tai sitten tirskuvat keskenään kuvausetäisyyden ulkopuolella. Ainakin selvisi se, että kuvausmoodi C1 ei toimi katolla istuvien käkien kuvaukseen. Jotain se on sekin.
It is possible that our container has arrived: we hope to hear soon whether there is another two weeks' wait or not.
In the meantime, I have done some research on optimal camera settings for (flying) bird photography. There is a very thorough book online (http://www.digitalbirdphotography.com/), which was an interesting read. Not all advise is practical for Svalbard hikes or skiing trips and the only "warbler" here is the snow bunting. They are surprisingly elusive targets for photos, even though you can hear them snicker at photographers all around you. Usually just outside the reach of whatever lens you might have with you...
Norbjørn / Our container may have arrived |
Pieniä käkiä katolla rivissä / Birds shrink when you photograph them |
Pullea pulmunen / A heavily cropped photo helps identification |
Tiramisu ilman kananmunia on ihan ok / No-egg tiramisu |