27 maaliskuuta 2022

Ottofjellet x2

Lauantaina aurinko paistaa mutta lämmitys ei toimi. Mittari näyttää -25C ja kaksi villakerrosta ei juurikaan tunnu hiostavan edes ylämäessä. Syödään eväät lumikuopassa, josta saa edes jonkinlaista tuulensuojaa. Alempana rinteessä on mukavaa pikkupuuteria.

Sunnuntainakin aurinko paistaa mutta nyt on samassa ylämäessä lämmitys selvästi päällä. Ottofjelletin päällä on pirtsakka tuuli. Ensin vaihdetaan märkä pipo kuivaan pipoon. Sitten on vielä takin, kameraremmien ja lumivyörypiipparin henkseleiden alla märkä paita, joka pitäisi saada jotenkin vaihdettua kuivaan. Maisemat on hienot ja ensimmäisen laskun jälkeen syntyy nopeasti päätös kiivetä alaosa rinteestä takaisin ylös. Sen verran mukavaa pikkupuuteria tarjolla.

We had the same destination on both Saturday and Sunday, but what a difference in weather! Well, both days were sunny, but Saturday felt like the temperatures were hovering around minus five thousand. When your downjacket refuses to back into the backpack, you know it is cold out there! Luckily for us, these cold temperatures had kept the wonderfully nice and fluffy powder on the slopes for Sunday, too. All clothes smell like snowmobile, but that's ok.

Mursuja kotivuonossa / Walrus in Adventfjorden


Oli hienot sivuauringot (jotka näkyy paremmin kun peittää auringon)


Ihan kivaa lunta / The snow was quite nice

-15C ja tyyntä = hiki / Dashing good looks optional


Emma valmistautuu hiihtoon / Emma checking the tuning of her electric skis

Ottofjellet

Stäket-tunturin harjannetta / Stäket and Fangenbreen