21 elokuuta 2015

Neljä viikkoa ja kolme vapaapäivää - Waiting for TxRx

Tänään siivottiin SuperDARN-tutkan rakennustyömaalta viimeiset roskat ja varusteet. Vielä puuttuu toki se tutkan elektroniikkaa täynnä oleva kontti, mutta pääantenniryhmän 20 antennimastoa ja interferometrin antenniryhmän kahdeksan mastoa jököttävät nyt tunturin rinteellä. Sähköjohtoa kului parinkymmenen kilometrin verran ja eri köysilajejakin taisi olla neljä tai viisi. Viimeinen ulkopuolinen vahvistus lähtee aamukoneella kohti Saskatoonia (Saskatchewan, Kanada), joten nyt on pitkästä aikaa vapaapäivä tiedossa.

Paikallislehden toimittaja kävi myös tsiigailemassa menoa. Artikkelissa mainitaan meikäläinenkin nimeltä kaksi kertaa ja kummallakin kerralla sukunimi on kirjoitettu väärin hieman eri tavalla...


The SuperDARN radar antenna arrays are now waiting for the radar electronics container. We have been climbing up and down the 20m/60ft towers with twin-terminated folded dipole antennas. It has been very muddy out there, but the views have been pretty nice when the weather has co-operated.