25 huhtikuuta 2016

Jääkarhut kutistuvat kun niitä valokuvaa / A few pixel-sized bears

Paikallinen lokakuski tyhjentää observatorion p....asäiliötä ja mäeltä on hienot näköalat aurinkoisena päivänä. Muuten siis hyvä, mutta olen juuri saanut tekstarin, jossa todetaan, että "kylän laidalla on jääkarhu". Niinpä niin ja minä olen kymmenen kilometrin päässä tapahtumien keskipisteestä. Puoli kylää on rannalla seuraamassa, kuinka kuvernöörin kopteri jahtaa karhua. Nalle nukutetaan ja lennätetään toiselle puolelle Huippuvuoria pois ihmisten ilmoilta. Lehdessä on sitten kuvia vaikka kuinka paljon. Ja kaikkihan karhun bongasi itsekin kiikareiden ja teleobjektiivien kanssa.

Lähdetään sitten itärannikolle isomman kameran kanssa etsimään lisää nalleja. Pikselimössöä tulee tästäkin jääkarhusta, mutta maisemat on silti aivan upeat. Kääntöpisteessä  kelkka ei enää kuvaustauon jälkeen käynnisty — karhu on onneksi edelleen useamman kilometrin päässä. Pienen tonkimisen jälkeen löytyy palanut sulake ja matka jatkuu sulakkeen vaihdon jälkeen.

http://svalbardposten.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=7094

http://sysselmannen.no/Nyheter/Isbjorn-fraktet-til-Ringertzoya1/


A polar bear visited the fjord bay next to Longyearbyen on Friday. I was, of course, as far away from town as you can drive with the car. Noora took some photos from the roof of the UNIS main building (which was, btw, pretty crowded). We spotted another "bamse" snoring in the the middle of ice clumps. I need a bigger lens for my camera...

Jääkarhu loikoilee rannalla / There it is (male, 240kg)

Takapihan napakettuhan se siellä / From the kitchen window

Hanaa!


"Onks toi.. ei oo..." / Checking the neighbourhood


Pieniä kelkkoja vai iso jäätikkö / The scale of things


Muutakin jengiä päiväreissulla / We were not the only ones

"Onks toi... ei... eiku on se!" / Wildlife spotting

Etsi jääkarhu... / Not that easy to spot

Digisuurennos / A bear taking a nap




Moreenin sinisiä jäävuoria / At the foot of another glacier