11 maaliskuuta 2020

Anopin oppeja / No strong desire to go outdoors

Norjalaiset on vähän outoa porukkaa monessakin mielessä. Kotimaan kesään kuuluu ehdottomasti torilta tai kaupasta ostetut herneet, mutta eipä vaan ole näkyny paikallisissa kaupoissa. Toki kyläkaupan tuorevalikoima on enemmän tai vähemmän vaihtelevaa erityisesti talvella. Tosin eipä ole etelänreissuillakaan Tromssassa näkynyt herneitä missään kaupassa.

Mutta ei hätää, jos muistaa anopit opit: laitetaan kuivattuja ruskeita papuja matalaan vedellä täytettyyn astiaan. Välillä pitää muistaa lisätä vettä, mutta viikon parin kuluessa tarjolla on vihreitä juttuja. Täällä on ollut helmi-maaliskuussa enimmäkseen liiankin reippaat pakkaskelit, mutta niin vain keittiön ikkunan alla on taas tulossa uusi sato. Systeemi on toiminut joka kerralla hämmentävän hyvin.

There is not that much snow in the neighbourhood, although it does not seem to affect the snowmobile enthusiasts at all. As a sidenote, the local black guillemots are back to being mostly black with white spots. Gone is the winter plumage, which mostly white with some black spots. So, the summer apparently here. This can be confirmed by simply checking balmy temperatures with gentle winds around Longyearbyen. It also looks like it's already time to harvest: the crop looks pretty good and tastes even better...
Joku on mahdollisesti jo närpsinyt muutaman / Lazy gardening with excellent results

 
Kylmää ja tuulista... / I'd rather be indoors