25 helmikuuta 2015

69 kollia ja rommia pullo!

Oletus oli, että laiva lähtisi vasta perjantaina, mutta eilen kuultiin, että se lähteekin tänään. Iltapäivällä.

Kuulema tällainen aikataulujen muuttuminen yllättäen on aivan normaalia laivaliikenteessä... Päivän myöhästyminen täällä tarkoittaisi noin kahden viikon lisämatka-aikaa kontille, koska kontin pitäisi siirtyä Oslossa Tromssaan menevään laivaan. Ja sitten tietysti Tromssassa Huippuvuorille menevään kolmanteen laivaan.

No, hieman ennen aamukahdeksaa Niemen kolmikko onnistui (ihme kyllä) ujuttamaan pienen kuorma-autonsa lähes oven eteen. Kaikki mukaan lähtevät astiat menivät laatikoihin sillä aikaa, kun sänkyä purettiin helpommin pakattaviksi osiksi. Syntetisaattorit, alttoviulu ja pölynimuri menivät tehokkaasti pakettiin. Joidenkin laatikoiden sisältöä piti hieman selittää ("köysiä?"), mutta melko tarkkaan kahden tunnin sisällä homma oli hoidettu. Muuttokoordinaattori soitti vielä myöhemmin iltapäivällä ja kertoi, että 69 laatikkoa oli ahdettu konttiin laivaan lastausta varten. Hyvä homma ja ammattimaisesti hoidettu tähän saakka.

Sinne menee...
Operaation jälkeen jäi oikeastaan vain kaksi asiaa mietityttämään:
  1. Miksi näyttää siltä, että kämppä on edelleen täynnä kamaa? Veivätkö muuttomiehet vain sängyn?
  2. Jäiköhän mun lompakko mahdollisesti Ospreyn pikkureppuun, joka on laatikossa (numero M20), joka on nyt kontissa, joka taas on jo laivassa, joka puolestaan on ehkä jo ohittanut Harmajan majakan...?
Rommipulloa ei sentään pakattu muuttolaatikoihin, joten kyllä tämä tästä vielä lutviutuu.