11 helmikuuta 2015

Laatikoita ja valintoja

Tarvitaanko kumisaappaita? Jos konttiin menevät kamat kuskataan satamaan helmikuun vikalla viikolla ja kamat on perillä huhtikuussa, niin lentomatkalle lähtevät tavarat täytyy myös valita nyt. Puuttuvat roinat hankitaan sitten lähikaupoista paikan päällä.

Yli kahden metrin mennään jo
Mielenkiintoinen yksityiskohta muuttotavaroiden tullauksesta Norjassa: ensinnäkin tarvitaan joku todistus Suomesta, jolla osoitetaan, että täällä on asuttu ainakin vuoden verran. Tällä ilmeisesti lisätään uskoa siihen, että roinat ovat meidän omaa käyttökamaa. Sitten norskit ovat erittäin kiinnostuneita siitä, onko meillä televisio (ei ole) tai DVD/Bluray-soittimia (tietokone?). Niin ja konttiin menevään muuttokuormaan ei saa pakata ruokaa, mausteita tai muuta sen sellaista. Nämä pitää siis kuskata lentokoneessa.
Nooran ensimmäisen matkalaukkukokeilun tuloksena tarvitaan vielä hieman kamojen optimointia. Vaaka näytti 24.5kg, jolla luultavasti pääsisi vielä SAS:in selvityksestä läpi. Painorajahan on 23kg, mutta onhan lisämaksut keksitty, jos ei muuten mahduta rajoihin.