27 helmikuuta 2015

Ylimääräistä säätöä tässä kaivattiinkin

On hyvin mahdollista, että olin väärässä: lompakko on luultavasti sittenkin laatikossa M14 eikä M20 kuten alunperin arvelin... Joka tapauksessa siinä on Oslon tullinuuskijoilla naurussa pitelemistä maaliskuun puolivälin nurkilla, jos lompakko tulee vastaan. Pitäisiköhän täydentää pakkauslistoja, jotka lähetettiin paikalliselle huolintafirmalle?

No, maanantaina tai viimeistään tiistaina tulee ainakin toinen pankkikorteista. Kympin lisämaksulla sai pikatoimituksen. Kela-kortin toimitus kestää 3-4 viikkoa, mutta Itiksen toimistosta irtosi paperilappu, joka toimii korvikkeena esim. apteekeissa. Isompi juttu olikin se ajokortti. Kotimaan koukut pystyvät tsekkaamaan ajo-oikeuden järjestelmästä, mutta tämä ei varmasti toimi Huippiksilla yhtä näppärästi. Väliaikaisella ajokortilla voi ajella Pohjoismaissa ja sellaisen saa tietysti poliisiasemalta, kunhan ottaa mukaansa passin ja marssii paikalle tuoreen passikuvan kanssa. Passikuva ei ole välttämätön, mutta kuvan kanssa ei sitten tarvitse raahata passia todistamaan henkilöllisyyttään.

Helsingin poliisilaitoksen webbisivuilla sanotaan, että ruuhkaa on ja järkevintä on varata aika etukäteen. Ja ajanvarausjärjestelmän mukaan seuraava "vapaa aika" ajokorttiasioissa löytyykin jo huhtikuun puolelta... jep, jep...

Puutaloja, iso kirkko mutta ei Brunbergin myymälää eikä yhtään jonoa poliisiasemalla.