09 helmikuuta 2015

Yks, kaks ja kolme...

Yllättävää kyllä, poliisilta ei saanutkaan sellaista paperia, josta olisi hyötyä norjalaisen aseluvan hankkimisessa. Lomake 11 "ulkomailla annettavaa ampuma-aseen (ja ampumatarvikkeiden) hankkimiseen oikeuttavaa lupaa varten" ei ollut se normaalisti (?) käytettävä lomake. Sinänsä sain ihan hyvää palvelua, vaikka passittivatkin seuraavaksi Oikeusrekisterikeskukseen. Täytin webbilomakkeen ja sieltä tuli sitten parissa päivässä leimalla varustettu paperilappu, jonka mukaan minulla ei ole merkintöjä Suomen rikosrekisterissä. Näppärästi tämä oli todettu samaan hengenvetoon på svenska ja in English. Lasku (12€) tulee erikseen, mutta ei ole ainakaan vielä näkynyt.

Sitten ei auttanut muuta kuin ryhtyä tuumasta toimeen. Kirjoja tarvitaan mukaan riittävästi mutta ei liikaa. Lähtijöiden listalla lähinnä hyödyllistä ammattikirjallisuutta. Kiipeilyoppat tulee erikseen myöhemmin: niitä ei karsita ainakaan Norjan osalta yhtään.
Kesällä pitäisi kuulema rakentaa jotain SuperDARN-tutkaa, tästä kirjasta voi siis olla hyötyä.
 "Raksalla" olikin sitten hieman enemmän pohdittavaa. Työkaluja, mittareita ja muuta meni mukavasti yhteen laatikkoon, mutta toinen mokoma tulee vielä. Kuulema observatoriolla ( http://kho.unis.no) on erittäin huono kolvi, joten Weller lähtee mukaan, jotta voi iltaisin puuhailla jääkarhukarkoitinta tai muuta sellaista.

Laatikon sisällysluettelo on lyhyt: sekalaista

Kolme ekaa lodjua. 47 jäljellä.