01 tammikuuta 2016

Huussissa syömässä / Fine dining in the Arctic

Lankomies ja sen lakimies veivät hyvät talvisäät mukanaan. Lämpötila vaihtui päivässä -16:sta +5:een. Koska oven toisella puolella odotti pimeys ja tuulen vauhdittama vesisade, oli tietysti aivan pakko lähteä ulos Huussiin. Longyearbyenissä on useitakin hyviä ravintoloita ja todennäköisesti Huset on ykkösravintola sapuskan suhteen. Viinikellarin osalta asia on aivan varma: Suomessa ei ole yhtään ravintolaa, joka olisi saanut edes yhden lasin Wine Spectator listalla ja Huset:n viinikellarilla on kaksi lasia kolmesta...

Huussissa on normaalisti nk. "pöytäliinaosaston" lisäksi hieman rennompi pubi, mutta vuoden viimeisenä päivänä kaikissa pöydissä oli liinat ja viiden ruokalajin illallinen tarjolla. Tosin meille jäi kyllä sellainen fiilis, että niitä ruokalajeja oli seitsemän, mutta ehkä alkuruokia ja jälkiruokia ei lasketa samalla tavalla.

The weather changed abruptly from 16 degrees below freezing into 5 degrees above freezing. The roads were transformed into icy adventures leading us to the restaurant Huset - the House. There are surprisingly many good eating places in Longyearbyen, but Huset is a legend among those enjoying wines. The food itself is also very nice and in particular the "restaurant" side is highly recommended. In the Huset's pub, the Saturday steak "lørdagsbiff" is an institution — drive there with your snowmobile — but that is another story...

Alkuherkkuja / The first treats

Jotain hyvältä maistuvia juttuja / Each wine matched the food perfectly...

Sikahyvää poroa! / The knife was not really needed to slice the reindeer meat

Illan paukut / We also spotted a few flare gun rounds