28 joulukuuta 2015

Joulunviettoa / The darkest of the darkest time

Tämän vuoden joulupäivällinen syötiin ravintolassa, jotta päästiin maistelemaan norjalaisia jouluruokia. Kaikenlaista joulumakkaraa olikin tarjolla erilaisten kalojen ja muiden kyytipojaksi. Kotimaisen kinkun korvikkeena toimii erityisesti sian kylkiluut (juleribbe) tai lampaan "tikkuliha" eli pinnekjøtt. Sitten löytyy vielä makkaralta maistuva medistikaka ja Sampan uusi suosikki lompe eli norjalainen perunalätty, johon voi kääriä ihan mitä vaan. Joulupäivänä syötiin sitten poroa ja turskaa omassa keittiössä. Satulta jäi vielä pari geokätköä löytämättä, mutta päästiin kuitenkin hiihtelemään pariinkin otteeseen. Revontuliakin näkyi.

We followed the traditional Christmas algorithm: sleep until hungry, eat, go out until hungry, eat and repeat from beginning. Unusually, though, we went to the Funken hotel for Christmas eve dinner in order to sample the local delicacies. The red sky during our ski trip is caused by polar stratospheric clouds that are somewhere between Svalbard and the mainland Norway: the light from the Sun refracts and reflects all the way to Longyearbyen.

Kylän joulukuusi / Rather quiet in the town

Jääkarhu lampaan vaatteissa... / I still think the polar bear looks like a sheep...

Kiiruna kiepissään / Svalbard rock ptarmigan
"Jos mä otan vain vähän... ensimmäisellä kierroksella siis..." / Eat, eat, ...

Jälkiruokapöytä / Treats for those who can eat after the preceding courses...
 


Tää on sitä poroa, jota käytiin metsästämässä syyskuussa...




Punainen taivas johtuu helmiäispilvistä

Adventdalen