06 syyskuuta 2015

Bolterdalen - Tverrdalen

Poronmetsästys täällä toimii siten, että ensin pohditaan, kuinka paljon poroja voi metsästää ja missä, minkä jälkeen metsästäjät jännittävät Sysselmannen arpajaisten tuloksia. Joillekin kohdealueille ei pääse kuin veneellä ja toisiin ei pääse kuin kävelemällä. Duunikaverille on osunut tämä jälkimmäinen, joten lähdetään metsämiehen seuraksi pitkälle kävelyreissulle katsomaan uusia maisemia.

Ensin ajetaan taksilla "metsän" reunalle ja sitten kävellään 15km yhtä laaksoa ylös ja toista alas etsimään poroja. Onnistuneen jahdin jälkeen lastataan 20kg poroa reppuihin ja kävellään 15km takaisin tien laitaan. Ilmat alkavat olla varsin syksyiset ja jotkut naalitkin ovat jo vaihtaneet kesäturkin paksumpaan talvitakkiin.

We joined a collegue whose hunting lottery ticket named a calf in a far-away valley. We took a taxi to the nearest location and then hiked up the Bolterdalen valley. After a pass we continued to the Tverrdalen in search of a suitable target. This was a very enjoyable outing in good autumn weather. After a successful hunt the backpacks were quite heavy on the way back...

Kaukana takana on Adventdalen (kotilaakso) - The geese are obviously thinking of going south

Soleietoppen (807m)

Sola kohti Tverrdalenia / In the pass between Bolterdalen and Tverrdalen

"Jahas, olikos täällä poroja?" / Scouting for reindeer


Pieni valkoinen läiskä on naali / This arctic fox had a white wintercoat on already

Hienoja maisemia / Easy hiking in great scenery

"Millo häne pääse varjo sattuu tuon pienen närreen kohal. nii..."


Poron rasva palaa varsin iloisesti nuotiossa... / Getting the best parts

Paluumatkalla / Roughly 15km back to the road


11 tuntia takana, tilataan taksi / Getting a cab